Polévka SATO AYAM

Možná je už vám z mého blogu jasné, že mám ráda pestrou světovou kuchyni. Fascinuje mne při mých cestách svět koření na tržištích, ten pestrobarevný kaleidoskop plný vůní. Mnohokrát jsem si z cest přivezla “něco” o čem jsem nevěděla, nač to použít. Pak si marně doma hledala recept a snažila se “vygooglit“, co to vlastně je. Dnes už jsem o trošku chytřejší a na svých cestách navštěvuji kuchařské mini kurzy, kde si moc ráda nechám vysvětlit místní ingredience. Jinak tomu nebylo ani na Bali.

Continue Reading

Ubud -nejmagičtější místo, co znám!

Ubud se nachází v horách ostrova Bali.  Je to nejmagičtější místo s úžasnou energií, kterou jsem v jiném místě na světě ještě neobjevila. Je tu naprosto odlišná atmosféra od ostatních drsných a zaneprázdněných oblastí, jako je Kuta nebo Seminyak.

Continue Reading

Přežila jsem zemětřesení. A co vy? Věděli byste, co máte dělat?

Ten den konečně vysvitlo na Bali sluníčko. Je kolem osmé hodiny večer, sedím s rodinou na pokoji a plánujeme si program na další den. Nejprve se začíná třást postel a najednou se třese celý pokoj. Nebo se mi to jen zdá? Ne, třese se celá země!

Continue Reading

7 věcí, které byste si neměli nechat ujít na Bali

Když se řekne Bali, hodně z vás si představí film či knihu od Elizabeth Gilbert “Jíst, meditovat, milovat”. Ano, je to pravda. Dá se tu skvěle najíst, meditovat a můžete se dokonce zamilovat. Já si osobně myslím, že už návštěva Bali může být meditací sama o sobě. Pro mne tento ostrov znamená obrovský příval pozitivní energie. Stačí se jen otevřít, vnímat svět kolem vás a naslouchat.

Continue Reading

Co se dá stihnout za 1 den v Neapoli

Neapol je přesně taková, jakou jsem si ji představovala – divoká, nádherná, špinavá a  kýčovitě cikánská. Všechno má tady atmosféru, která vás dostane, ať chcete nebo nechcete. Před cestou mne všichni varovali, ať si dám pozor na kapsáře. Prý tu číhají všude, dokonce i za bílého dne. Musím říct, že se mi nic neztratilo, nikdo mne neokradl, ale i tak jsem nějak byla pořád na pozoru.

Continue Reading

15 způsobů, jak si užít sladký život v Římě jako ve filmu

Možná to bude znít jako klišé, ale pokud bych vám mohla poradit, jak si užít “Věčné město” neexistuje lepší rada jako toto staré rčení: “ Když jsi jednou v Římě, chovej se jako Říman.” Hned první den pochopíte, proč se Řím řadí k nejkrásnějším místům na světě.

Continue Reading

Rozhovor s Žanetkou Gi, talentovanou vietnamsko-českou vizážistkou

Žít v cizí zemi není žádná sranda. Ale přijet do cizí země přes půlku zeměkoule sama v 15 letech, tomu říkám odvaha. Žanetka Gi je profesionální vizážistka. Z původní profese účetní jí to táhlo jinam a díky své šikovnosti a píli se jí sen splnil. Ačkoli se v této branži pohybuje teprve pár let, dokázala si za tu dobu vydobýt poměrně silnou pozici a patří mezi nejlepší v oboru. Sama o sobě je nejen krásná, ale když líčí nějakou ženu, chce, aby se tak cítila i ona. Pokaždé mě inspiruje a zvýší můj zájem o líčení. Když mi naposledy vytvářela make-up, cítila jsem, …

Continue Reading

15 Důvodů, proč se vydat v létě na hory! Objevte, TERME COMANO

„Kam jezdíš na hory?“ Ptala se mě před nějakým časem kamarádka. Možná jsem divná, ale nemám ráda sníh a nesnáším zimu. Zkrátka na hory nejezdím, jedině s donucením. Jsem takový letní typ. Takže, když jsem se dozvěděla, že pojedu do Itálie do Dolomit, tak jsem nadšením zrovna neskákala. Jedinou útěchou mi bylo to, že jsem nejela v zimě, ale na jaře. Jenže pak jsem si řekla, že to třeba bude fajn. A ono bylo.

Continue Reading

Dhal z červené čočky

Dhal z červené čočky je jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Recept sám o sobě je výborný  a  jednoduchý.  Základní surovinou je červená čočka. Jako všechny druhy luštěniny je i ona bohatá na bílkoviny. Kromě vápníku, selenu, zinku, draslíku, hořčíku, manganu a fosforu obsahuje červená čočka významné množství železa má ze všech druhů luštěnin nejlepší stravitelnost. Zlepšuje činnost střev, je skvělou prevencí proti zácpě a vůbec prospívá celému trávícímu systému.

Continue Reading

Hit letošního jara! Jedlé kytky!

Máte rádi trochu magičnosti? Já ano. Takovou magičnost pro mne představují jedlé květy. Naprosto jsem se nadchla pro tuto jedlou bižuterii. Baví mě ta rozkvetlá louka na talíři. Je to opravdu gurmánský zážitek. Možná je to i trochu ujeté, začít jíst kytky ve 21. století. Ale proč ne?

Continue Reading