1 TIP NA SEXY KUŘE PO ANGLICKU

1 TIP NA SEXY KUŘE PO ANGLICKU

Když jsem poprvé sama jela do Anglie jako Au-Pair, což je pěkných pár let zpátky, byla jsem smířena s tím, že se stane ze mě vegetarián. Ne, že bych si to dopředu plánovala. V té době totiž v Anglii vypukla BSE neboli nemoc šílených krav. Pamatuji se, jak se celá Evropa bála jíst maso. A hlavně se bála moje anglická rodina.  Tehdy jsem netušila, jaké skvělé kamarády v zemi Shakespeara získám ♥.  A protože se báli hodně, rozhodli se, že maso vyřadí po nějaký čas ze svého jídelníčku. Netušila jsem, že ten čas bude celá roční doba mého pobytu.

Víte, stát se vegetariánem proti vlastní vůli není žádná legrace. V podstatě jsem jim to sama navrhla, že budu s nimi držet basu a nebudu jíst maso. Problém je, že jsem nepočítala s tím, že mi začne maso tak chybět. Za celou dobu jsem měla maso jen párkrát a jen jednou jsem pro ně sama vařila. Pamatuji si na to, jako kdyby to bylo včera, kdy jsem pro ně prvně vařila a zároveň naposledy. Požádali mne, abych pro ně připravila nějaký masitý pokrm.

Neměla jsem s sebou recepty, podle kterých bych mohla vařit. Z hlavy jsem si ani žádný nepamatovala. Tak jsem si vytvořila vlastní. No on to vlastně nebyl žádný recept, ale čerpala jsem spíše ze surovin, které byly v kuchyni.  Nakonec vzniklo něco opravdu báječného. Posuďte sami.♥

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

1 kuře

3 jablka

1 cibule nakrájená na plátky

3 lžičky medu

3 lžičky jablečného octa

1 lžíce kurkumy

1 lžíce skořice

sůl

pepř

voda

Jděte do toho:

Nejdříve jsem si předehřála troubu na 190°C. Ve skleničce jsem si smíchala kurkumu, skořici, med, jablečný ocet, sůl spolu s olivovým olejem. Vytvořila jsem si tak marinádu. Omyté kuře jsem dala na plech a potřela takto připravenou marinádou.

Pokrájela jsem jablka a cibuli a přidala na plech ke kuřeti. I ty jsem potřela marinádou. Vše se krásně obarvilo do žluta. Přidala jsem potom jen vodu.

Ano, zase ta kurkuma. Dávejte pozor! Barví!

Pravidelně jsem na kuře, jablka a cibuli přilévala šťávu z pekáče. Kuře jsem pekla zhruba 1hod a 30 minut. Během pečení se kuře krásně obarvilo kořením a v místech, kde bylo více medu, zhnědlo. Kuře můžete i obrátit, ale není to nutné. Já mám raději kuře s voňavou kůrčičkou.

P.S.: Pokud jste dočetli až sem, tak se určitě ptáte, proč jsem vařila jen jednou. Víte proč? Protože to byl můj předposlední den pobytu v Anglii.

Pokud se vám článek líbil, budu ráda, když jej budete sdílet nebo zanecháte nějaký milý komentář pod článkem.

Také bych vás chtěla pozvat, abyste se ke mně připojili na Instagramu a  Facebooku.

Comments

  1. Misa says:

    Mam z toho hlad! Vypada to opravdu dobre. 🙂 Taky si zivot bez masa moc nedokazu predstavit. Ale v cizine ho jim podstatne min nez doma. Nevim cim to je. 😀

    https://zapisnikjednedivky.wordpress.com

    1. Sylva says:

      Já to mám taky tak Míši. 🙂

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.