POLÉVKY

Polévka SATO AYAM

Polévka je grunt! Vědí to i Indonésané. Ve slunné teplé Indonésii ji jedí po celý rok. To ovšem nemění nic na faktu, že polévku si klidně můžete vychutnat i v sychravých podzimních měsících. Ti co mají rádi to trochu ostré, si můžou do ní přidat chilli. Je totiž tím pravým lékem skoro na všechno. Sato Ayam se nevaří jen na Bali, ale připravuje se napříč všemi indonéskými ostrovy. Recepty se liší v každé oblasti, ale základ je stejný. pokračování…

Jak si udělat malý Vietnam v misce? Začněte kuřecí polévkou PHO GA!

Připravila jsem pro vás recept, který neberte doslova, že se tak vaří ve Vietnamu. Upravila jsem si ho tak, aby mi chutnal a já nemusela polovinu věcí shánět po celé Praze. Všechny ty exotické ingredience a bylinky jsem nakoupila v pražské SAPĚ. pokračování…

1 tip, jak překonat podzimní depresi. Udělejte si mexickou kukuřičnou polévku

Když jsem navštívila Mexiko, moc mi tu zachutnala kukuřičná polévka. Ze začátku mi vadilo, že je plná šlupek z kukuřice a já tak vypadala jako smějící se cyklista. 🙂 Nakonec jsem si na to zvykla a dávala jsem si ji skoro každý den.  Tento recept jsem si trošku upravila a pro zjemnění použila moje oblíbené kokosové mléko, curry a kurkumu. Díky této kombinaci koření vznikla opravdu výborná polévka, kterou si můžete udělat teď i vy doma. pokračování…

Podzimní romance s dýňovou polévkou

Nemít na blogu dýňovou polévku, to jako kdybys v blogerském světě nežil.  🙂 Ba ne, dýňovou polévku mám moc ráda. Už si ani nepamatuji, kdy a kde jsem ji poprvé ochutnala. Co vím ale jistě, u nás doma se moc nevařila. Takže ji můžu s klidným svědomím zařadit mezi cestovatelské úlovky. Pokud k tomu použijete dýni s názvem Hokaido, tak je to víc než nasnadě. Jo a Hokkaido se jí říká jen v Čechách. pokračování…